Menu

Polityka prywatności sklepu internetowego EduVis

Dane personalne naszych Klientów

Dane niezbędne przy transakcji zakupu

Przed dokonaniem transakcji zakupu wybranego towaru w naszym sklepie internetowym należy podać: imię i nazwisko, adres zamieszkania oraz numer telefonu.

Dane zbierane automatycznie

Każda wizyta na naszej stronie internetowej pozwala na automatyczne gromadzenie następujących danych osób ją odwiedzających: adresu IP, nazwy domeny, typu przeglądarki, typu systemu operacyjnego itp.

Dane zbierane wskutek kontaktu z Klientem

Każda droga kontaktu z Klientem (bezpośrednia lub za pośrednictwem poczty e-mail, telefonu, strony internetowej itd.) umożliwia gromadzenie następujących danych osobowych: imienia i nazwiska, adresu e-mail, adresu zamieszkania, numeru telefonu itd.

Zasady użytkowania i udostępniania pozyskanych danych osobowych

  • Pozyskane dane personalne naszych Klientów w żadnym wypadku nie są udostępniane podmiotom trzecim.
  • Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym zapłaty oraz wysłania zamówionego towaru.
  • Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych.
  • Dane pozyskane na drodze pośredniego i bezpośredniego kontaktu z Klientem są wykorzystywane w celu dalszej korespondencji wynikającej z woli Klienta (np. wysyłanie odpowiedzi na zadawane nam pytania).
  • Dane osobowe naszych Klientów mogą zostać udostępnione organom wymiaru sprawiedliwości w przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub w innej sytuacji, kiedy będą tego wymagały przepisy prawa.

Sposoby kontaktu z Klientem

Po dokonaniu transakcji zakupu któregokolwiek z naszych produktów kontakt z Klientem jest podtrzymywany na drodze elektronicznej (e-mail) bądź telefonicznej.

Informacja o zmianie danych personalnych Klienta

Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać tzw. ciasteczka, służące identyfikacji przeglądarki, z której korzysta odwiedzający naszą stronę Klient, co umożliwia nam wyświetlanie odpowiednich stron. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Zabezpieczenie danych osobowych naszych Klientów

Podczas zbierania danych osobowych komunikacja między komputerem Klienta a naszym serwerem jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności

EduVis zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w powyższej polityce prywatności.

Kontakt

Podmiotem przetwarzającym dane osobowe jest firma EduVis M. Kędryna-Piecuch i Wspólnicy spółka jawna z siedzibą w Krakowie, przy ul. Tetmajera 19, 31-352 Kraków, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy pod nr KRS 0000010995, o numerze NIP: 6770079006, reprezentowana przez wspólnika Małgorzatę Kędrynę-Piecuch. Przetwarzanie danych osobowych w sklepie internetowym EduVis odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002, Nr 101, poz. 926 ze zm.) w celu realizacji umów i zamówień handlowych, w szczególności dostarczenia produktów EduVis, dokonywania rozliczeń z tym związanych, a także obsługi posprzedażowej w ramach help-desk.

Osoba, której dane osobowe dotyczą ma prawo do dostępu do treści swoich danych oraz ich uaktualniania, uzupełniania, a także usunięcia ze zbioru, chyba że przepisy prawa stanowią inaczej. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji wskazanego celu przetwarzania.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności prosimy o kontakt za pośrednictwem formularza kontaktowego znajdującego się na stronie kontaktowej.

Newsletter

Zaloguj lub Zarejestruj